מיחזור, זה כל הסיפור
- רונה
- 14 במרץ 2021
- זמן קריאה 3 דקות
בעידן בו אנחנו חיות וחיים, קשה שלא להרגיש דאגה לנוכח בעיות האקולוגיה שמציפות אותנו. עידן השפע מביא איתו המון אושר חומרי, אבל מייצר כל-כך הרבה פסולת, זיהום ואסונות סביבתיים, שההשלכות שלהם ללא ספק ישפיעו על המין האנושי – אולי לא עלינו, אולי לא על הילדים שלנו, אבל כמה דורות קדימה כבר יסבלו ממש, זה ברור. באופן אישי עשיתי החלטה להביא את נושא הקיימות והמיחזור אל שולחן הסטודיו, לדון בהם ולהעלות את החשיבות שלהם, כך שדור העתיד יצליח לייצר שינויים תפיסתיים וסביבתיים משמעותיים.

מקופסה ריקה של קורנפלקס הכנתי עם הילדים/ות פסל של ג'ירפה
עקרון מרכזי בתחום הקיימות אותו אפשר בקלות ליישם בסטודיו הוא המיחזור.
חשיבות המיחזור היא בהבנה שלנו, המבוגרים, ועל אחת כמה וכמה של הילדות והילדים, שלא כל חפץ או אריזה שהשתמשנו בהם חייבים למצוא את דרכם אל פח האשפה. עם קצת דמיון ואמצעים אפשר ליצור יצירות קסומות וייחודיות מכמעט כל דבר שתכננו לזרוק.

שאריות קרמיקה וצלחות שבורות הפכו לפסיפס צבעוני על קיר הבית
יש כמה דרכים בהן ניתן למחזר את האשפה שסביבנו.
דרך אחת היא על ידי השראה. לא תמיד יש לנו רעיונות משלנו, וזה ממש בסדר. אם תפתחו את גוגל או את פינטרסט תמצאו אין סוף רעיונות למיחזור של חפצים ושאריות אשפה שונים, החל מבובות כרותות ראש וכלה בקופסאות שימורים.

הכיס האחורי של הג'ינס הישן הפך למתנה ליום המשפחה
דרך נוספת למחזר היא פשוט להסתכל על החפץ, לתת לגלגלים שבראש לרוץ ולהמציא משהו חדש לגמרי. יש המון סיפוק בלקחת חתיכת ג'אנק ולהפוך אותה לפנינה, בטח ובטח כשמצלמים תמונת "לפני" ו"אחרי" ומקבלים המון לייקים ברשתות החברתיות.

גם שולחן עייף שנמצא ליד הפח קיבל מתיחת פנים שהפכה אותו משוק לשיק :-)
הדרך השלישית, שמפתיעה אותי בכל פעם מחדש, היא להגיש שאריות אשפה שונות לילדים.ות ולתת להם להתפרע עם הדמיון. התוצאות לא תאחרנה לבוא! לילדים.ות יש ראש פתוח וטונות של יצירתיות ולא תאמינו מה הםן יוציאו מהשאריות אם רק תינתן להםן ההזדמנות.
והדרך הרביעית, שהרבה פעמים אנחנו נוטים ונוטות לפספס אותה, היא פשוט להשתמש בחפץ או באריזה לצרכים אחרים, כאלה שבדרך כלל אנחנו נוטים להוציא עליהם עוד כסף. מה למשל? אם אני צריכה כלי לצבעי אקריליק להגיש לילדים ולילדות בסטודיו, אין צורך ללכת לחנות ולקנות פליטה. אפשר לקחת אריזות פלסטיק של עוגיות או של שוקולדים, כאלה שכבר יש בתוכם חלוקת שקעים פנימית. צריך כלי למים למרכז השולחן? אל תלכו לקנות קעריות פלסטיק בחנות. אריזות של סלטים, כמו חומוס או כרוב, יעשו את זה מצוין. כלי למכחולים? קחו אריזת פח ריקה של קפה. ויש עוד הרבה מאוד דוגמאות כאלה. ככה גם תחסכו לעצמכם כסף, גם תצילו כלי מהפח וגם תלמדו את הילדים והילדות שיעור במיחזור.

קפסולות קפה אחרי ריקון והשטחה הפכו לפסל תלת-מימדי של זחל גחלילי
אז מה כדאי להכין לפעילות מיחזור עם ילדים וילדות?
אריזות יבשות ונקיות של מוצרי מזון וטואלטיקה שונים: קרטוני חלב, גלילי נייר טואלט ונייר סופג, בקבוקי פלסטיק, קופסאות קפה, ניילון פצפצים ועוד. שימו לב! קרטוני ביצים אסורים לשימוש חוזר בגני הילדים מחשש לסלמונלה. חישבו גם אתם אם אתםן רוצים להשתמש בהם.
שניה לפני שזורקים לפח: דיסקים ישנים, בובות, צעצועים שבורים, בגדים מוכתמים או כאלה שכבר לא מתאימים, מחברות וספרים ישנים
מספריים
דבק נוזלי חזק ואיכותי. אני הכי אוהבת דבק סיליקון, שמתייבש יחסית מהר ועושה עבודה טובה כמעט כמו דבק חם, שבו הפסקתי להשתמש לאחר שחטפתי כוויה עצבנית אחת יותר מדי.
סינר
מפה
לצביעה: צבעי אקריליק מתייבשים מהר יחסית ומכסים היטב את הרוב המשטחים עליהם צובעים איתם.
טושים
מכחולים
תוספות מעניינות ששווה להכין: מנקי מקטרות, עיניים זזות, שאריות בדים, כפתורים וכולי.

פעם שולחן עץ עייף, היום פיס ייחודי וחד-פעמי אצלי בסלון
אם רוצים, אפשר לעבות את הפעילות ע"י שיח והעשרה:
אפשר לשוחח על המונחים קיימות ומיחזור.
אפשר להתבונן ביצירות של חנוך פיבן, שהוא מאסטר ביצירת פורטרטים מחפצי יומיום שיש בבית.
אפשר להתבונן ביו-טיוב בסרטונים של חברות שממחזרות חומרים שונים ומפתיעים, הנה דוגמה משגעת לאחד מהם:

פלטת עץ מהפח של הנגרייה הפכה למתלה מעוצב לתמונות ולפתקים

פעם זו היתה קופסה של קפסולות קפה. עכשיו זה מגנט מעוצב למקרר
אני מזמינה אתכןם להכיר בחשיבות של תהליכי המיחזור, להשיל מעליכםן את הכבודת ולתת ליצירתיות להתפרץ. אפילו השמיים הם לא הגבול בכל מה שקשור למיחזור! ואם תרצו לשתף אותי בתוצרים, אני אהיה ממש מאושרת :-) אז יאללה, ריסייקלו בכיף.
Comments